Uw thuis apotheek
Safe Laser is wetenschappelijk bewezen effectief bij bijna 100 klachten.
Meer informatie
Europese certificering
UNIEK: Safe Laser is als enige laser therapie veilig voor de ogen. Goedgekeurd door EU.
Meer informatie
Een pijnvrij(er) gevoel
activeer het zelfherstellende vermogen van het lichaam zonder medicatie en ervaar een pijnvrij(er) gevoel.
Meer informatie
Dier geneeskunde
Versnelt het herstel van spieren, pezen, zenuwen en gewrichten en verhoogt het uithoudingsvermogen.
Meer informatie
Huid veroudering
Verjong de huid door het zelfherstellende vermogen van de huid te activeren.
Meer informatie
Sport
Versnelt het herstel van spieren, pezen, zenuwen en gewrichten en verhoogt het uithoudingsvermogen.
Meer informatie
Previous
Next

Kan soft lasertherapie helpen het Covid-19-virus te bestrijden?

Soft lasertherapie wordt al tientallen jaren gebruikt om de symptomen van verschillende virale ziekten te behandelen.

Sinds februari 2020 onderzoeken onze experts de mogelijke positieve effecten van de laser op de ziekte Covid-19 coronavirus.

Er zijn momenteel tal van internationale onderzoeken gaande over het onderwerp en het Safe Laser-team heeft ook zijn eigen onderzoekstheorie en -protocol samengesteld op basis van zijn therapeutische ervaring.

Het doel van deze site is om de bekende werkingsmechanismen te presenteren en om wetenschappelijk onderbouwde kennis, onderzoek en publicaties beschikbaar te stellen.

warning-sign

De laser kan een besmetting met het coronavirus niet voorkomen! Het doel van het onderzoek is het verminderen van de ontwikkeling van ernstige klinische symptomen  en het bevorderen van symptoomverlichting en herstel. 

Werkingsmechanisme - Veilig laseronderzoek

In ons lichaam vervoeren rode bloedcellen zuurstof van de longen naar onze organen.
Dit komt door het feit dat de porfyrineverbinding in hemoglobine in rode bloedcellen een ijzerionen bevat (Fe2+), waaraan zuurstof is gebonden. Dat noemen we heem*, waardoor het bloed een rode kleur krijgt.

*Heem(verbinding), een metaalbevattende atoomgroep binnen een eiwit

Het coronavirus valt onder andere dit zuurstofafgiftemechanisme aan, wat leidt tot een steeds ernstiger hypoxische toestand bij patiënten, wat kan leiden tot het afsluiten van kritieke organen.

Covid-19-virus kan zich hechten aan porfyrine met behulp van ORF8 en oppervlakteglycoproteïnen. [2]

Tegelijkertijd bezinken extra eiwitten op het oppervlak van het virus (ORF1ab, ORF10, ORF3a) het ijzerion, waardoor het zuurstofdragende vermogen van het gegeven heem wordt geëlimineerd.

Dit proces heeft verschillende nadelige effecten op het lichaam:

 1. Steeds meer hemoglobine verliest zijn vermogen om zuurstof en koolstofdioxide te transporteren, wat b.v. resulteert in extreme ontstekingen in de longweefsels omdat het vermogen van de weefsels om zuurstof-kooldioxide uit te wisselen drastisch wordt verminderd. Deze longontsteking, samen met het verminderde vermogen van het bloed om zuurstof te transporteren , kan leiden tot een kritisch zuurstoftekort in het lichaam, waar ventilatie slechts in beperkte mate kan helpen. 
 2. De afgescheiden ijzerionen (Fe 2 +) is een zeer reactief en veroorzaken oxidatieve schade aan de weefsels . In kleine hoeveelheden kan het lichaam dit onder controle houden, maar de extreme hoeveelheid ijzerion die vrijkomt door Covid-19 veroorzaakt oxidatieve stress in de longweefsels, wat leidt tot verdere ontsteking en uitgebreide weefselbeschadiging. In tegenstelling tot de bekende longontsteking treft de ontsteking veroorzaakt door Covid-19 meestal beide longkwabben tegelijk.

Dit betekent dat als het lichaam van de patiënt het virus niet verslaat voordat het zuurstofgehalte in het bloed aanzienlijk begint te dalen, een ernstig zuurstoftekort kan optreden, wat kan leiden tot beschadiging en het stoppen van de organen die zijn aangetast door de mogelijke onderliggende ziekte.

Hoe kan laserlicht helpen?

Het is de wetenschap al meer dan 70 jaar bekend dat er verschillende soorten lichtgevoelige moleculen en deeltjes in ons lichaam zijn. Porfyrine is een van de belangrijkste lichtgevoelige verbindingen die betrokken is bij het transport van zuurstof, kooldioxide .

 1. De porfyrinen kunnen efficiënt worden gestimuleerd door laser .

 2. Met de juiste energiecommunicatie verbreekt het opgewonden porfyrine het contact met het ORF8oppervlakte-eiwit  van het Covid-19-virus , waardoor het zich losmaakt van het porfyrine .

 3. Porfyrine kan weer vrije ijzerionen binden, zodat bepaalde HEM (en hemoglobine) weer zuurstof en koolstofdioxide kunnen transporteren .

 4. Het zuurstofgehalte in het bloed wordt verbeterd, waardoor de zuurstoftoevoer van het lichaam wordt verhoogd, en de hoeveelheid kooldioxide die ontstekingen in de longweefsels veroorzaakt, wordt verminderd.

Onderzoeksmanagementprotocol

 • Golflengte: 660 nm laserlicht
 • Laservermogen: 25-40mW
 • Optiek: veilige verstrooide laserstraling (beschermende kleding in ziekenhuizen staat het gebruik van een veiligheidslaserbril niet toe)
 • Behandelingsmethode: verlichting van het neusgat
 • Frequentie van de behandeling: 2x daags, 5-5 minuten

De casestudies ondersteunen het bovengenoemde werkingsmechanisme, dat na afronding van het onderzoek zal worden gepubliceerd.
Daarnaast tonen een aantal studies in de literatuur het effect van de laser op het immuunsysteem aan, die hieronder worden weergegeven.

Ons doel is om professionals continu te helpen bij het beheersen van de coronavirusepidemie en om het publiek te informeren door middel van een up-to-date samenvatting van onderzoek.

[1] Low level lasertherapie als modaliteit om cytokinestorm op meerdere niveaus te verminderen, herstel te verbeteren en het gebruik van beademingsapparatuur bij COVID-19 te verminderen

12 Soheila Mokmeli MD Anesthesist, Mariana Vetrici MD, PhD
Link: https://www.cjrt.ca/wp-content/uploads/cjrt-2020-015.pdf

[1] Korte samenvatting van het onderzoek:

Het sterftecijfer van 1-5% van de wereldwijde COVID-19-epidemie wordt waarschijnlijk veroorzaakt door het Acute R0espiratory Distress Syndrome (ARDS) en de cytokinestorm.

Een aanzienlijk deel van de patiënten die intubatie nodig hebben, herstellen niet, ondanks de beschikbaarheid van beademingsapparatuur en de beste zorg mogelijk.

Onderzoekers over de hele wereld zijn op zoek naar ontstekingsremmende medicijnen in de hoop een remedie te vinden voor COVID-19.

Soft lasertherapie, ofwel Low Level Laser Therapie (LLLT) heeft een sterk ontstekingsremmend effect, wat ook wordt bevestigd door meta-analyses, waardoor het een mogelijke therapie voor ARDS is.

LLLT wordt al tientallen jaren wereldwijd gebruikt door artsen, fysiotherapeuten, verpleegkundigen voor pijnverlichting, wondgenezing en andere gezondheidsklachten. 

Het wordt ook gebruikt in de diergeneeskunde voor aandoeningen van de luchtwegen, zoals longontsteking. Low level laserlicht wordt op het huidoppervlak aangebracht om lokale en systemische effecten te produceren.

Op basis van klinische ervaring, door experts beoordeelde onderzoeken en laboratoriumgegevens uit dieronderzoek, verzwakt LLLT de cytokinestorm op verschillende niveaus en vermindert het belangrijke inflammatoire metabolieten.

LLLT is veilig, effectief, goedkoop, zonder bijwerkingen, die kan worden gecombineerd met traditionele behandeling voor ARDS.
We vatten de effecten van LLLT op longontsteking samen en bieden een protocol voor COVID-19-patiënten die medische behandeling nodig hebben.

LLLT in combinatie met conventionele medische therapie kan de progressie van COVID-19 voorkomen, de tijd die nodig is op de beademing minimaliseren, het genezingsproces verbeteren en de genezingstijd verkorten.

[2] COVID-19: Valt de 1-bètaketen van hemoglobine aan en vangt de porfyrine op om het humaan heemmetabolisme te remmen
Wenzhong Liu 1,2, *, Hualan Li2
Link: https://chemrxiv.org/articles/COVID-19_Disease_ORF8_and_Surface_Glycoprotein_Inhibit_Heme_Metabolism_by_Binding_to_Porphyrin/11938173
________________________________________

[3] Kan transdermale fotobiomodulatie ons helpen ten tijde van COVID-19?
Angela Dom ́ınguez, DDS, Sergio Andre ́s Vela ́squez, DDS en Mario Alejandro David, DDS
Link: https://www.liebertpub.com/doi/pdfplus/10.1089/photob.2020.4870
________________________________________

[4] Boston Herald-artikel: Pijnloze laserbehandeling die traditioneel wordt gebruikt om ontstekingen te verminderen, kan ook coronaviruspatiënten helpen.
De laserbehandeling liet positieve resultaten zien bij een ernstige COVID-19-patiënt die op weg was naar intubatie en die dankzij de laser een paar dagen later uit het ziekenhuis kon worden ontslagen.

“Het was een man die echt niet meer met elkaar overweg kon, niet at, niet uit bed kon komen”, zei Dr. Scott Sigman, orthopedisch chirurg en teamarts van UMass Lowell…
… De patiënt werd vanwege een hevige hoest op de intensive care opgenomen en kon voor de laserbehandeling niet meer lopen. Er werd voorspeld dat het op een beademingsapparaat had moeten worden overgeschakeld, ‘zei dr. Sigman.

Laserbehandeling is een therapie die patiënten niet voelen, horen of zien en die geen bijwerkingen veroorzaakt.

Nadat Dr. Sigman de laser jarenlang als pijnstillende techniek had gebruikt voor patiënten met ontstekingen in gebieden zoals de enkels of knieën, geloofde hij dat het zou kunnen werken bij patiënten met ernstige COVID die een intense ontsteking hadden veroorzaakt door de ziekte.

Sigman zei dat na de eerste laserbehandeling de erg zieke man rechtop ging zitten en zei: “Hé dokter, is het oké om een aardbeiensmoothie te bestellen?” …

Details: https://www.bostonherald.com/2020/08/11/laser-treatment-for-coronavirus-shows-positive-results-in-patient-with-severe-disease/
________________________________________

De lijst met onderzoeken wordt voortdurend bijgewerkt …

Shopping Cart
Scroll to Top