Uw thuis apotheek
Safe Laser is wetenschappelijk bewezen effectief bij meer dan 100 klachten.
Meer informatie
Europese certificering
UNIEK: Safe Laser is als enige laser therapie veilig voor de ogen. Goedgekeurd door EU.
Meer informatie
Een pijnvrij gevoel
activeer het zelfherstellende vermogen van het lichaam zonder medicatie en ervaar een pijnvrij(er) gevoel.
Meer informatie
Dier geneeskunde
Versnelt het herstel van spieren, pezen, zenuwen en gewrichten en verhoogt het uithoudingsvermogen.
Meer informatie
Huid veroudering
Verjong de huid door het zelfherstellende vermogen van de huid te activeren.
Meer informatie
Sport
Versnelt het herstel van spieren, pezen, zenuwen en gewrichten en verhoogt het uithoudingsvermogen.
Meer informatie
Previous
Next

Soft lasertherapie wordt al meer dan 50 jaar met succes in de geneeskunde toegepast. Het is effectief gebleken in bijna 100 aandoeningen, ondersteund door klinisch onderzoek en casestudies.

Het licht van infrarood (808nm) lasers wordt geabsorbeerd in de diepere lagen van het lichaam (het biologische effect is tot 8-10 cm diep). Hierdoor kunnen Soft Lasers worden gebruikt bij de behandeling van bewegingsaandoeningen, waarbij het pijnstillende, ontstekingsremmende effect belangrijk is en het versnelt de genezing van spieren, pezen en gewrichten.

Het toepassen van Safe Laser

Gebruik:
Klachten veroorzaakt door overbelasting:
• Spier-, ligament- of peesruptuur
• Breuk
• Verstuiking
• Tendinitis: peesontsteking
• Myositis: spierontsteking
• Tenniselleboog: als gevolg van overbelasting op de plaats van adhesie van de onderarmspanningsspier. Adhesie is een verkleving of vergroeiing van weefsel.

Degeneratieve laesies:
• Artrose, gewrichtsslijtage
• Voor spinale aandoeningen, pijnverlichting, ontstekingsvermindering (bijv. Lage rugpijn)
• Spierziekten: b.v. spierpijn, vernauwing van de gewrichtsbeweging (contractuur)
• Reumatische pijnen
• Artritis

De musculoskeletale aandoeningen in verschillende delen van het lichaam of meerdere gewrichten kunnen problemen veroorzaken, namelijk pijn. Bij musculoskeletale pijn voelen we de pijn vaak niet bij de bron van het probleem, maar op een ander gebied, b.v. straalt uit in een gewricht. Met het oog om effectieve pijnbestrijding aan te bieden, is het raadzaam om te lokaliseren en niet alleen de pijnlijke plek te behandelen , maar ook de “uitstralende pijn punten” ook wel bekend als triggerpoints.

Behandeling:
De Safe Laser 500 moet, afhankelijk van de ziekte, 2-5 minuten op één punt worden aangebracht. De frequentie van behandelingen hangt af van het type en de duur van de ziekte.

Behandeling van acute klachten:
• De behandeling moet gedurende 1-2 weken dagelijks worden gegeven en daarna 3 keer per week totdat de symptomen verdwijnen. Verbetering wordt al bij de eerste behandeling of binnen 1 dag waargenomen.

Behandeling van chronische (langdurige) ziekten (ontwikkeld meer dan 6-8 weken geleden):

  • Langdurige ziekten hoeven minder vaak te worden behandeld. 3-4 keer in de eerste 2 weken en daarna 2-3 keer per week totdat de symptomen verdwijnen of aanzienlijk verminderen.
  • Bij chronische ziekten duurt herstel natuurlijk langer (dagen, weken, maanden). Na de eerste behandelingen kan de pijn toenemen (behandelingsreactie), maar dit is een tijdelijk fenomeen dat na enkele behandelingen geleidelijk verdwijnt.
  • Voor langdurige (meerdere maanden) genezingsprocessen wordt een dagelijkse behandelingsachtige behandeling aanbevolen gedurende 2-3 weken, waarna het mogelijk is om elke 2 dagen over te schakelen naar het minder frequente gebruik.
  • Frequentere of langdurigere behandelingen versnellen de genezing niet noodzakelijkerwijs omdat er een biologische grens is waarboven cellen niet verder kunnen worden gestimuleerd door bestraling!

De genezingstijd van traumatische verwondingen wordt verkort door soft lasertherapie! Gebruik de laser na de operatie 1-2x per dag voor een snellere genezing.

In het geval van botbreuken wordt meestal een “klein venster” gesneden uit de pleister op het gepleisterde ledemaat. Directe laserverlichting helpt de ossificatieprocessen (beenvorming) intensief.

Shopping Cart
Scroll to Top