Uw thuis apotheek
Safe Laser is wetenschappelijk bewezen effectief bij meer dan 100 klachten.
Meer informatie
Europese certificering
UNIEK: Safe Laser is als enige laser therapie veilig voor de ogen. Goedgekeurd door EU.
Meer informatie
Een pijnvrij gevoel
activeer het zelfherstellende vermogen van het lichaam zonder medicatie en ervaar een pijnvrij(er) gevoel.
Meer informatie
Dier geneeskunde
Versnelt het herstel van spieren, pezen, zenuwen en gewrichten en verhoogt het uithoudingsvermogen.
Meer informatie
Huid veroudering
Verjong de huid door het zelfherstellende vermogen van de huid te activeren.
Meer informatie
Sport
Versnelt het herstel van spieren, pezen, zenuwen en gewrichten en verhoogt het uithoudingsvermogen.
Meer informatie
Previous
Next

Geschiedenis soft laser en gepolariseerd licht

De laser en James Bond

Als je het woord laser hoort, kun je denken aan een printer, een barcodescanner, een afstandsmeter, een dvd-speler, een kleurencavalcade van beveiligingssystemen, militaire technologie, een zelfrijdende auto, ontharing, oogcorrectie of zelfs de James Bond-film uit 1964, de Goldfinger, waarin de hoofdpersoon door een laserstraal bijna in tweeën wordt gesneden. Tot op de dag van vandaag beleven we laserwonderen vrij futuristisch, ook al is de theoretische basis al meer dan honderd jaar gelegd.

Van Albert Einstein tot Theodore Maiman

De basis van de laser werd gelegd door Albert Einstein in zijn  studie uit 1917  Zur Quantentheorie der Strahlung , waarin hij, gebaseerd op de stralingstheorie van de legendarische Duitse natuurkundige Max Planck, ontdekte dat licht dat door een medium gaat niet alleen kan verzwakken, maar ook kan intensiveren onder bepaalde omstandigheden. Elektronen pikken ook licht op of zenden het uit als ze inactief zijn, maar Einstein veronderstelde dat ze opgewonden zouden kunnen worden om niet willekeurig licht uit te zenden, maar op een bepaalde golflengte. Dit fenomeen is gestimuleerde emissie, waarvan het bestaan ​​in 1928 werd bewezen en in 1947 ook de werking ervan kon worden aangetoond.

Het eerste werkende apparaat werd op 16 mei 1960 in gebruik genomen, gemaakt door Theodore Maiman uit een krachtige lamp en een met zilver beklede synthetische robijn en creëerde een rood laserlicht met een golflengte van 694 nanometer. De laser van Maiman werd in 1960 gevolgd door de eerste infraroodgaslaser en de eerste halfgeleiderlaser werd in 1962 gemaakt – die sindsdien het meest voorkomende type laser is geworden en nu de belangrijkste vertegenwoordiger van lasers is.

Hoewel de praktische voordelen destijds door niemand echt werden begrepen, bewees de tijd de laser en is nu een echt onmisbaar hulpmiddel in ons dagelijks leven geworden.

In 1965 verschenen krachtige lasers (chirurgische lasers) die al door de huid konden snijden.

Lasers hebben ook aanzienlijke vooruitgang gebracht in de geneeskunde, genezing en de schoonheidsindustrie.

In de afgelopen decennia zijn op verschillende plaatsen in het universum natuurlijke lasers gevonden: koolstofdioxide in de atmosferen van Mars en Venus, gegenereerd door zonnestraling, versterkt infrarood licht en het fenomeen kan worden waargenomen in gaswolken in het universum.

Er zijn beslissende Hongaarse aspecten aan de geschiedenis van laseronderzoek.
Professor Endre Mester deed onderzoek naar de laagvermogen (soft-lasers) naar de mogelijke nadelige effecten, terwijl in 1966 bij Banes het tegendeel bleek, dat de ” soft-laser ” levende organismen een “biostimulatie” (stimulerend) effect vertonen.

De essentie van de ontdekking is dat cellen en weefsels sneller kunnen regenereren wanneer ze worden belicht met “zacht laserlicht”, bijvoorbeeld wondgenezing wordt versneld. Onder invloed van laserlicht worden nieuwe cellen, weefsels en zelfs nieuwe haarvaten gevormd.

Aan het einde van de jaren 1970 realiseerde een team van Hongaarse natuurkundigen en artsen zich dat polarisatie van laserlicht een belangrijke rol speelt in gunstige “biostimulatie” -effecten.

Omdat lasers destijds erg duur en inefficiënt waren, en zelfs gevaarlijk voor het menselijk oog, creëerde dit onderzoeksteam een veel goedkopere en onopvallende ‘gewone’ lamp met gepolariseerd licht. Het was de voorloper van de huidige gepolariseerde lichtlampen, zoals de BIOPTRON-lamp.

Het succesverhaal van lichttherapie voor de komende 30 jaar heeft bewezen hoe goed gepolariseerd licht is op het menselijk lichaam.

Recent ontwikkelde halfgeleiderlasers zijn echter al krachtiger, efficiënter en goedkoper dan gepolariseerde lichtlampen, maar ze zijn nog steeds gevaarlijk voor onze ogen.

Daarom creëerde Károly Rózsa, een laserfysicus , doctor aan de Hongaarse Academie van Wetenschappen , na een aantal jaren van onderzoek en ontwikkeling, in 2012 een speciale “zachte laser” die veilig is voor het menselijk oog en zo een veel effectiever hulpmiddel in de handen van mensen die willen herstellen.

Safe Laser Technology heeft de laser vrijwel getemd en garandeert een veilig en gemakkelijk gebruik thuis. De Safe Laser 1800 infra , de Safe Laser 500 Infrarood en Safe Laser 150 vertegenwoordigen een geheel nieuw tijdperk in de geschiedenis van soft-laser behandelingen.

Onderzoek naar soft lasers is niet gestopt, de verwachting is dat het scala aan ziekten en leeftijdsbeelden die veilig kunnen worden behandeld en genezen met Safe Laser Technology in de thuisomgeving, zonder bijwerkingen, in de toekomst zal blijven groeien.

Shopping Cart
Scroll to Top