Uw thuis apotheek
Safe Laser is wetenschappelijk bewezen effectief bij meer dan 100 klachten.
Meer informatie
Europese certificering
UNIEK: Safe Laser is als enige laser therapie veilig voor de ogen. Goedgekeurd door EU.
Meer informatie
Een pijnvrij gevoel
activeer het zelfherstellende vermogen van het lichaam zonder medicatie en ervaar een pijnvrij(er) gevoel.
Meer informatie
Dier geneeskunde
Versnelt het herstel van spieren, pezen, zenuwen en gewrichten en verhoogt het uithoudingsvermogen.
Meer informatie
Huid veroudering
Verjong de huid door het zelfherstellende vermogen van de huid te activeren.
Meer informatie
Sport
Versnelt het herstel van spieren, pezen, zenuwen en gewrichten en verhoogt het uithoudingsvermogen.
Meer informatie
Previous
Next

Meer over medische lasers

Lasers kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdgroepen
wat betreft hun biologische effecten:

– Hoog vermogen = “harde lasers” – chirurgische lasers*

– Laag vermogen = ” soft lasers ” – therapeutische lasers

* Door het zeer sterke warmte-effect zijn de hoogwaardige chirurgische lasers geschikt voor verschillende chirurgische ingrepen en operaties. (warmte-effecten: snijden, verdampen, stolling)

In soft lasers wordt het fotochemische effect van laserlicht gebruikt om gunstige biologische processen te initiëren.

Hoe werkt soft lasertherapie?
Al in 1947 toonde onderzoek aan dat de mitochondriën (energiefabriekjes) van cellen in ons lichaam lichtgevoelig zijn. De mitochondriën van verschillende cellen reageren verschillend op licht van verschillende golflengten (kleuren). Van het gehele lichtspectrum hebben rood (bijv. 660nm) en infrarood (bijv. 808nm) licht de krachtigste helende effecten.

De “soft laser” heeft een “BIOSTIMULATIE” (stimulerende) werking op het levende organisme . Dit betekent dat cellen en weefsels sneller kunnen regenereren wanneer ze worden verlicht met “soft laserlicht” (de wondgenezing wordt bijvoorbeeld versneld). 

Soft laser therapie verhoogt het metabolisme van cellen en zelfs nieuwe cellen, weefsels en nieuwe haarvaten worden gevormd. Én het stimuleert ook het immuunsysteem.

Kortom, soft laser therapie stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam!

Daarnaast heeft het een aantal gunstige effecten op het lichaam: b.v. vermindert ontstekingen en zwellingen, verlicht pijn, vermindert spierspanning.

Wat is het fysiologische effect van zacht laserlicht?
Soft laserbehandeling heeft drie fundamentele genezende
effecten op het menselijk lichaam:

1. Pijnstillend
2. Ontstekingsremmend
3. Biostimulerende werking – Stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam!

In ons lichaam activeert laserlicht bepaalde enzymprocessen die de aanmaak van ATP in gang zetten. ATP (adenosinetrifosfaat) is de enige en belangrijkste vorm van energie die alle chemische reacties in elke cel in het lichaam aanstuurt. Verhoogde energieproductie resulteert in een efficiënter (metabolisch) functioneren van cellen en snellere regeneratie, waardoor de genezingstijd van ziekten wordt verkort.

Soft lasertherapie verlicht niet alleen de symptomen van ziekten, maar elimineert in veel gevallen ook de oorzaken als gevolg van complexe biochemische processen.

Wat is de meest effectieve laserbehandeling?
Het hangt af van de ziekte waarop we het willen toepassen.

Eenvoudigere “soft” lasers zijn verkrijgbaar in het bereik van 1-10 mW, die een extreem lange behandeltijd hebben en alleen geschikt zijn om het huidoppervlak te stimuleren. Vanuit medisch oogpunt zijn ze inefficiënt. 30-250mW is het volgende bereik, dat al geschikt is voor het genezen van onderhuidse weefsels, spieren, ligamenten, kleine gewrichten. Dit bereik is echter nog niet effectief genoeg om pijn te verlichten of diepere spieren en kraakbeen te regenereren.

400-2000mW is de topcategorie van soft lasers. Talrijke klinische studies en praktische ervaring tonen ook aan dat met dit vermogen uitstekende resultaten kunnen worden bereikt bij pijnverlichting, zelfs wanneer lasers met een lager vermogen niet effectief waren. Castano [65] * heeft experimenteel aangetoond dat hoogwaardige infraroodlasers vergelijkbare goede resultaten bij kniegewrichtspijn kunnen bereiken zoals behandelingen met steroïde-injecties (dexamethason).

Een Hongaars medisch team onder leiding van Dr. Klára Barabás toonde experimenteel aan dat met een hoogvermogen (25J/cm2) infraroodlaser biochemische processen kunnen worden gestart, die ook nodig zijn voor de regeneratie van kraakbeen. [66]

Shopping Cart
Scroll to Top