Een pijnvrij(er) gevoel
activeer het zelfherstellende vermogen van het lichaam zonder medicatie en ervaar een pijnvrij(er) gevoel.
Meer informatie
Uw thuis apotheek
Meer informatie
Dier geneeskunde
Versnelt het herstel van spieren, pezen, zenuwen en gewrichten en verhoogt het uithoudingsvermogen.
Meer informatie
Huid veroudering
Verjong de huid door het zelfherstellende vermogen van de huid te activeren.
Meer informatie
Sport
Versnelt het herstel van spieren, pezen en gewrichten en verhoogd het uithoudingsvermogen.
Meer informatie
Previous
Next

Therapeutische effecten van laserlicht

Soft lasertherapie wordt al meer dan 50 jaar met succes in de geneeskunde toegepast. Onderstaande video toont een samenvatting van de talloze wetenschappelijke onderzoeken naar het effect van soft laser therapie op vele ziekten.

Bronnen:

De volgende therapeutische effecten helpen bij de genezing van bijna 100 ziekten.

Pijnverlichting
Het pijnstillende effect van lasertherapie is gebaseerd op verschillende biologische processen:
1. Blokkeert de overdracht van pijnstimuli tussen het gewonde lichaamsdeel en de hersenen. Dit vermindert de zenuwgevoeligheid en vermindert de pijn aanzienlijk.
2. Vermindert ontsteking en zwelling in het gewonde deel van het lichaam. Ze spelen niet alleen een rol bij het verlichten van pijn, maar bevorderen ook de genezing.
3. Verhoogt de productie en afgifte van endorfines en enkefalinen, die natuurlijke pijnstillende chemicaliën in ons lichaam zijn, waardoor pijn wordt verminderd.

Ontsteking en vermindering van zwelling
Lasertherapie verwijdt kleinere slagaders en lymfevaten. Door deze verhoogde vasodilatatie kan de vloeistof die de zwelling (oedeem) veroorzaakt, de aangetaste gebieden effectief verlaten. Lymfatische verwijding verbetert ook de lymfatische circulatie, wat dit vitale genezingsproces bevordert. Dit biologische mechanisme verklaart waarom blauwe plekken extreem snel genezen met lasertherapie.

Snellere genezing van wonden en verwondingen
De “soft laser” heeft een “BIOSTIMULATIE” (stimulerende) werking op het levende organisme. Dit betekent dat cellen en weefsels sneller kunnen regenereren wanneer ze worden verlicht met “soft laserlicht” (de wondgenezing wordt bijvoorbeeld versneld). Onder invloed van laserlicht neemt het metabolisme van cellen toe en worden zelfs nieuwe cellen, weefsels en nieuwe haarvaten gevormd.

Kortom, laserlicht stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam!

Lasertherapie stimuleert ook de aanmaak van fibroblasten, die noodzakelijke bouwstenen zijn voor de aanmaak van collageen. Collageen is het essentiële eiwit dat essentieel is voor de regeneratie van oude weefsels en de genezing van beschadigde weefsels. Lasertherapie is gezien het collageenproductie verbeterende effect uiterst effectief bij de behandeling van open wonden en brandwonden.

Overmatige vorming van littekenweefsel
Lasertherapie vermindert de vorming van overmatig littekenweefsel (vezelig bindweefsel) na snijwonden, brandwonden en operaties door de bloedtoevoer naar het geblesseerde gebied te verbeteren, afvalstoffen effectief te verwijderen en zo het genezingsproces te versnellen. Snellere genezing resulteert altijd in minder vorming van littekenweefsel.

Verbeterde bloed- en lymfecirculatie
Soft lasertherapie bevordert aanzienlijk de vorming van nieuwe haarvaten (kleine bloedvaatjes) in beschadigd weefsel. Meer haarvaten kunnen meer bloed leveren aan beschadigde gebieden, wat het genezings- en regeneratieproces versnelt, zodat wonden sneller genezen en littekenvorming wordt verminderd.
 
Laserstraling heeft ook een krachtig effect op individuele bloedcellen. Het verhoogt de zuurstof- en voedingscapaciteit van rode bloedcellen aanzienlijk. Dit zorgt voor een verhoogde energieproductie, metabolisme en dus regeneratie van cellen en een efficiëntere productie van bepaalde enzymen. Het effect kan door het hele lichaam worden gevoeld en niet alleen in gebieden die met laserlicht zijn behandeld.
 
Verbetering van de zenuwfunctie
1. Na een blessure versnelt lasertherapie de regeneratie van neurale verbindingen, waardoor de zenuwen minder tijd nodig hebben om te genezen.
2. Bovendien verbetert het de sterkte van signalen die door zenuwvezels worden verzonden, wat over het algemeen de functie van zenuwen en spieren verbetert.

Deze twee processen verklaren waarom lasertherapie zo effectief is in het verlichten van de symptomen van zenuwbeschadigingen (scherpe pijn, gevoelloosheid, tintelingen, branderig gevoel).
 

Verbetering van immuunprocessen
De fotonen van laserlicht worden direct geabsorbeerd door chromoforen (kleurdragende moleculaire enzymen in cellen) die in de meeste cellen in ons lichaam worden aangetroffen. Absorptie van laserlicht activeert bepaalde enzymatische processen die de productie van ATP in gang zetten. ATP (adenosinetrifosfaat) is de enige en belangrijkste vorm van energie die alle chemische reacties in elke cel in het lichaam aanstuurt. Verhoogde energieproductie resulteert in een snellere, efficiëntere functie en regeneratie, vooral voor immuunspecifieke cellen. Deze verhoogde effectiviteit helpt het immuunsysteem om ongewenste microben en ziekteverwekkers te verslaan.


Bron: US National Library of Medicine National Institute of Health: biologische effecten van lasertherapie op laag niveau – Farivar S, Malekshahabi T, Shiari R. Biologische effecten van lasertherapie op laag niveau. J Lasers Med Sci 2014; 5 (2): 58-62

Shopping Cart
Scroll to Top