Uw thuis apotheek
Safe Laser is wetenschappelijk bewezen effectief bij meer dan 100 klachten.
Meer informatie
Europese certificering
UNIEK: Safe Laser is als enige laser therapie veilig voor de ogen. Goedgekeurd door EU.
Meer informatie
Een pijnvrij gevoel
activeer het zelfherstellende vermogen van het lichaam zonder medicatie en ervaar een pijnvrij(er) gevoel.
Meer informatie
Dier geneeskunde
Versnelt het herstel van spieren, pezen, zenuwen en gewrichten en verhoogt het uithoudingsvermogen.
Meer informatie
Huid veroudering
Verjong de huid door het zelfherstellende vermogen van de huid te activeren.
Meer informatie
Sport
Versnelt het herstel van spieren, pezen, zenuwen en gewrichten en verhoogt het uithoudingsvermogen.
Meer informatie
Previous
Next

SAFE LASER 500 INFRA - Voor musculoskeletale pijn

Het infrarood (808nm) licht van de Safe Laser 500 Infra wordt in veel diepere lagen geabsorbeerd dan dat van andere soft lasers (het biologische effect is tot 8 cm diep), dus het is uitstekend geschikt voor b.v. bij de behandeling van aandoeningen van het bewegingsapparaat , waarbij het een pijnstillendontstekingsremmend effect heeft en de genezing van spieren, pezen en gewrichten versnelt . Bij hogere doseringen zijn ook de gewrichtskraakbeenoppervlakken en het kraakbeen geschikt voor regeneratie.

Het helpt om effectiever te genezen na tandheelkundige behandelingen en operaties. Versnelt ossificatieprocessen bij het implanteren van implantatenVerlicht acute pijn tijdens orthodontie en helpt tanden sneller te bewegen (verkort de duur van orthodontie).

Technische eigenschappen

 • Vermogen: 500mW continu (verstrooide straling)
 • Klasse 1 laserproduct
 • Golflengte: 808nm (infrarood) + 4 x 630nm LED’s
 • Werkt op (oplaadbare) batterij
hetpijnplein-safelaser-behandelen-safelaser500-circle

Welke ziekten kunnen worden behandeld?

Blessures

 • Kneuzing, verdraaiing, hematoom, spier- of peesruptuur, fractuur
 • Lint-, spier- of peesruptuur
 • Breuk

Ziekten veroorzaakt door overwerk

 • Peesontsteking, spierontsteking, mondslijmvliesontsteking
 • In de aanhechting van spieren v. Ontsteking van het buikvlies bij de bron
  (bijv. “tenniselleboog” = ontsteking van het buikvlies door overbelasting op het aanhechtingspunt van de trekspier van de onderarm.

Degeneratieve laesies

 • Gewrichtsslijtage, kraakbeenslijtage (artrose)
 • Artritis
 • Pijnverlichting, vermindering van ontsteking bij spinale aandoeningen (bijv. lumbago)
 • Spierziekten: b.v. spierpijn, vernauwing van de gewrichtsbeweging (contractuur)

Bewegingsziekten kunnen problemen en pijn veroorzaken in verschillende delen van het lichaam en in verschillende gewrichten.

De  genezingstijd van traumatische en sportblessures wordt verkort door soft lasertherapie!

Gebruikt vóór de operatie, versnelt het de absorptie van hematomen en oedemen, zodat het operatiegebied toegankelijker wordt en pijn wordt verminderd. Gebruik de laser ook na de operatie 1-2x per dag voor een snellere genezing.

In het geval van botbreuken wordt meestal een “klein venster” gesneden op het gepleisterde ledemaat, dus directe laserverlichting ondersteunt intensief de ossificatieprocessen.

In het geval van epitheliale* verwondingen, schaafwonden, postoperatieve wonden, bevordert het de regeneratie van normale weefsels, het bevordert ook de genezing van moeilijk te genezen wonden en zweren.

*Epitheelweefsel staat ook wel bekend als dekweefsel. Het bedekt dan ook het lichaamsoppervlak, zoals bijvoorbeeld de huid, en de lichaamsholten, bv. Het slijmvlies.

 • Oppervlakkige huid- en slijmvliesaandoeningen (bijvoorbeeld herpes, mondzweren, aften) en gingivale atrofie* kunnen worden behandeld met behulp van glasvezel.
 • Kiespijn en ontstekingen kunnen effectief worden behandeld via het gezicht (van buitenaf) of met behulp van het glasvezel opzetstuk (vanuit de mond)
 • Het versnelt de genezing van zacht en botweefsel na tandheelkundige behandelingen, kaakoperaties en tandheelkundige implantaten.
 • Behandelen van nieuwe implantaten helpt bij het ossificatieproces.
 • Genezingstijd wordt verkort na operaties, hechtingen kunnen eerder worden verwijderd.
 • Verlicht acute orthodontische pijn en helpt tanden sneller te bewegen (verkort de duur van orthodontie)
 • Mondvergrendeling (trismus) – Langdurige krampen in de kaakspieren kunnen om verschillende redenen optreden, b.v. van een ontstoken verstandskies…Na enkele minuten Safe Laser-behandeling van het kaakgewricht ontspant de spier in het kaakgewricht en wordt de ontsteking verminderd.

*Gingiva is de tandheelkundige vakterm voor tandvlees. Atrofie, letterlijk zonder voeding, is een afname van weefsel- of orgaanmassa.

 • In veel gevallen vermindert en elimineert het tinnitus (oorsuizen).
 • Verbetert het gehoor bij gebruik met het glasvezel opzetstuk bij acuut gehoorverlies.
 • Verlicht symptomen van bijholteontsteking en luchtwegontsteking.

Het verloop van de behandeling

De Safe Laser 500 Infra-laser moet in contact worden gebracht met het pijnlijke of beschadigde gebied en gedurende de aangegeven tijd worden verlicht, waarna hij naar het volgende punt kan worden verplaatst. Een wegwerpbeschermer kan op de behandelkop worden gezet. Afhankelijk van de grootte van het pijnlijke, beschadigde oppervlak kunnen meerdere punten achter elkaar worden behandeld. Over het algemeen moeten “drukgevoelige” punten worden behandeld.

Voor maximale veiligheid, zet de laser alleen aan door deze op het huidoppervlak te plaatsen om onbedoelde verblinding te voorkomen! Schakel aan het einde van de behandeling het apparaat uit voordat u het van de huid verwijdert!

De te behandelen laag dieper dan 8 cm kan beter worden bereikt door de Safe Laser 500 Infra behandelkop iets in de weefsels te drukken. Als bijv. vanwege een open wond kan de laser niet op het huidoppervlak worden geplaatst, deze moet zo dicht mogelijk worden gehouden (max. 0,5 cm), in welk geval de behandeltijd met 1 minuut per punt moet worden verlengd om de juiste hoeveelheid energie voor genezing in het lichaam!

Verschillende ziekten en aandoeningen vereisen verschillende hoeveelheden energie (Joules) om effectief te zijn voor genezing. Een hogere energie-inname kan worden bereikt door langere tijd te bestralen.

4-5 Joule energie = min. 1 minuut bestraling:
Rekken, kneuzingen, spierkrampen, verbetering van de microcirculatie, milde musculoskeletale verwondingen, acute en chronische ontstekingen, tand- en mondaandoeningen, huidproblemen.

15 Joule energie = 3 minuten bestraling:
pijnverlichting, ernstigere aandoeningen van het bewegingsapparaat.

25 Joule energie = 5 minuten bestraling:
Kraakbeenregeneratie, behandeling van bewegingsletsels in diepere lagen, ruptuur van ligamenten, spier- en peesvezels, botbreuken (aanvankelijk tot 2x daags).

Met glasvezel opzetstuk 4-8 Joule energie = 10-20 seconden bestraling.
Bij neusbehandeling 4 Joule energie = 3 minuten bestraling.

De frequentie van behandelingen is afhankelijk van de duur van de ziekte. (Hoe lang geleden deed het probleem zich voor?) 

 1.  Behandeling van acute ziekten (recente ziekten) of postoperatieve gevallen: De behandeling moet dagelijks worden gegeven gedurende 1-2 weken en daarna 3 keer per week totdat de symptomen zijn verdwenen. Verbetering is vaak al te zien na de eerste behandeling of binnen 1 dag! (Bij acute ziekten kan de behandeling dagelijks worden gegeven zolang er geen verbetering wordt waargenomen.)
 2. Behandeling van chronische (langdurige) ziekten (meer dan 6-8 weken ontwikkeld):
  Langdurige ziekten moeten minder vaak worden behandeld. Gebruik het laserapparaat 3 keer per week totdat de symptomen verdwijnen of aanzienlijk verminderen.

Bij chronische (langdurige) ziekten duurt herstel van nature langer (dagen, weken, mogelijk maanden).
Na de eerste behandelingen kunt u een licht tintelend gevoel of een toename van pijn ervaren bij pijnlijke aandoeningen (behandelingsreactie), maar dit is een tijdelijk fenomeen. De intensiteit van de pijn neemt continu af met het aantal behandelingen en verdwijnt na 3-4 behandelingen, daarna begint de verbetering. De respons op de behandeling is een normaal begeleidend fenomeen, een teken dat de patiënt reageert op de lasertherapie. In geval van toenemende pijn na de behandeling, halveer de behandeltijd en frequentie van de behandeling. U kunt na 3-4 behandelingen terugkeren naar uw oorspronkelijke behandeling.

Als we vinden dat b.v. het pijnlijke gewricht niet verbetert of “verergert”, dan worden we waarschijnlijk behandeld met een te lage dosis (te korte bestralingsduur), in welk geval we de behandeltijd met ca. 2-3 minuten.

Als de pijn toeneemt na het behandelen, dan is dit een teken dat er te vaak of te lang is behandeld. Overbehandeling veroorzaakt geen blijvend letsel, het is alleen vervelend. In dit geval neemt u het best een of twee dagen rust en wordt de behandeling daarna voortgezet met een lagere dosis (minder keren of kortere behandelingsduur).

Een van de oorzaken van gelijktijdige pijn is het plotseling optreden van microcirculatie (bloedstroom in de kleinste bloedvaten) in “stilstaande” gebieden. Afvalstoffen die zich ophopen in “stilstaande” gebieden (die niet werden getransporteerd) komen plotseling in de bloedsomloop terecht, waardoor misselijkheid, vermoeidheid en malaise (zelden) kunnen optreden (na behandeling van grote gebieden met hoge doses).

Als de pijn niet binnen enkele weken afneemt met de verhoogde dosis, straalt de  pijn waarschijnlijk uit naar dit deel en ligt de oorzaak ergens anders. Het vinden van de echte oorzaak van pijn wordt aangepakt door “triggerpoint-therapie”.  Frequentere of langdurigere behandelingen versnellen de genezing niet noodzakelijkerwijs omdat er een biologische grens is waarboven cellen niet verder kunnen worden gestimuleerd door bestraling!

Voor spieren: De spieren worden grondig gepalpeerd* en de “drukgevoelige” punten worden behandeld.
Voor gewrichten: Gewoonlijk behandeld in de lijn van de gewrichtskloof.

De gewrichten kunnen worden “geopend” door de ledematen te buigen, zodat licht aan de binnenkant van het gewricht kan worden afgegeven. We palperen* ook de spieren die de gewrichten bewegen en behandelen hun gevoelige punten.

In pezen: In de adhesie van de pees, in de spier-pees overgang resp. behandeld op “drukgevoelige” punten.

Als u de behandelpunten niet precies raakt, kan de therapie toch effectief zijn, aangezien het licht van Safe Laser Infra over een groot gebied wordt verstrooid.

*Palpatie of palperen is het uitwendig of inwendig met de hand of handen voelen aan een patiënt als onderdeel van geneeskundig onderzoek. Om de exacte ligging van een letsel te lokaliseren wordt er meestal gepalpeerd naar de aangedane structuur.

Shopping Cart
Scroll to Top