Meest gestelde vragen

Bij de aanschaf van Safe Laser 500 en Safe Laser 1800 ontvangt u toegang tot de Safe Laser leeromgeving. Deze kunt u bekijken via een app op de telefoon of tablet. U kunt deze leeromgeving ook via uw computer of laptop bekijken. In deze leeromgeving kunt u alle informatie terug vinden voor een succesvolle behandeling. 

U ontvangt van Het PijnPlein een kostenloos online consult. Dit consult duurt gemiddeld 30-60 minuten. Tijdens dit consult maken we een behandelplan voor u en eventueel een partner.

Een extra behandelplan kost €35,-.

Vanaf pasgeboren. Overleg zeker met uw arts of Safe Laser-expert over het gebruik ervan bij pasgeborenen. 

Niet nodig, Safe Laser is als enige soft laser therapie veilig voor de ogen. Dit is getest en gecertificeerd door de Europese Unie.

  • De Safe Laser 500 is effectief voor de behandeling van huid-, oppervlakte- en bewegingsstoornissen (bijv. striae, verstuikingen, tennisellebogen, lumbago, enz.). Het kan zijn gunstige effecten uitoefenen tot een diepte van 8 cm.
  • Het Safe Laser 1800-apparaat is ook effectief voor de behandeling van huid-, huidoppervlak- en musculoskeletale aandoeningen (bijv. striae, verstuikingen, tennisellebogen, lumbago, enz.). Het kan zijn gunstige effecten uitoefenen op een diepte tot 10 cm en de gebruikersinterface is 5x groter dan die van de Safe Laser 500.

Bekijk de verschillen hier.

De duur van de toepassing is afhankelijk van het type en het vermogen van de laser. (Hogere prestatie zoals Safe Laser 1800= kortere behandeltijd). De frequentie van behandelingen hangt af van het type en de duur van de klacht. 

Behandeling van acute klachten (korter dan 6-8 weken): De behandeling moet dagelijks worden gegeven gedurende 1-2 weken en daarna 3 keer per week totdat de symptomen zijn verdwenen. Verbetering wordt al bij de eerste behandeling of binnen 1 dag waargenomen.

Behandeling van chronische klachten. Behandeling van (langdurige) klachten (langer dan 6-8 weken): Langdurige ziekten moeten minder vaak worden behandeld. 3-4 keer in de eerste 2 weken en daarna 2-3 keer per week totdat de symptomen verdwijnen of aanzienlijk verminderen. Bij chronische (langdurige) ziekten duurt herstel van nature langer (dagen, weken, maanden). Na de eerste behandelingen kan de pijn toenemen, maar dit is een tijdelijk fenomeen.

Bij acute en chronische klachten is het dagelijks behandelen van de triggerpoints aanbevolen.

Bij langdurige klachten (langer dan enkele maanden): genezingsprocessen (bijv. ulceratieve wonden) wordt een dagelijkse kuur van 2-3 weken aanbevolen, waarna om de 2 dagen kan worden overgeschakeld naar het minder frequente gebruik. Frequentere of langdurigere behandelingen versnellen de genezing niet noodzakelijkerwijs, omdat er een biologische grens is waarboven cellen niet verder gestimuleerd kunnen worden door bestraling! Behandeling van ziekten die kunnen worden genezen door verlichting van het neusgat (of oor) : In dit geval wordt continu dagelijks gebruik aanbevolen. Verlicht elk neusgat (of oor) afzonderlijk gedurende 3-5 minuten. (afhankelijk van het type laser)

Laserbehandeling is goed te combineren met andere medicijnen en therapieën. Hierdoor kan de hoeveelheid chronisch ingenomen medicatie verminderd (of weggelaten) worden. Uiteraard pas nadat de medische testresultaten zijn verbeterd, na overleg met uw arts! Laserbehandeling kan de bijwerkingen van andere gebruikte therapieën verminderen. (bijv. allergie, bijwerkingen van medicijnen… ..)

  • Er zijn geen nadelige bijwerkingen bekend van een zachte laserbehandeling, maar soms kan een van de volgende symptomen optreden:  
  • a / Droge mond en neus: er zijn veel vegetatieve zenuwuiteinden in de buurt van de neusholte; sommige patiënten reageren gevoelig op laserstraling van de sympathische zenuwen in hun neusholte, wat resulteert in een verhoogde acetylcholinesecretie en verminderde kliersecretie. Deze symptomen verdwijnen geleidelijk tijdens de gewenningsperiode, dus in dit geval raden we aan om voor de behandeling een kleine hoeveelheid warm water te drinken.
  • b / Duizeligheid, druk in het hoofd kan optreden als gevolg van een toename van de zuurstof- en bloedtoevoer. De meeste ouderen leveren onvoldoende bloed aan hun hersenen als gevolg van cerebrale vasoconstrictie, dus als de microcirculatie continu is, neemt de hoeveelheid bloed en zuurstof in de hersenen plotseling toe, maar de verhardende slagaders van de hersenen kunnen zich niet op tijd aanpassen, dus we kunnen bovenstaande symptomen ervaart. Deze symptomen verdwijnen na enkele weken.In dit geval wordt patiënten geadviseerd om de behandelingsduur tijdens de behandeling te verkorten.
  • c / Zweten en hoofdpijn: Na laserbestraling neemt de hoeveelheid zuurstofverzadiging in het bloed toe, de hartslag, die goed gedragen wordt door gezonde mensen, stijgt, maar in sommige gevallen kan dit een probleem zijn bij mensen met een ziek hart. We raden aan dat deze mensen de behandeling beginnen met een aanpassingsfase met een kortere behandeltijd. Dit symptoom verdwijnt na de aanpassingsperiode en kan de duur van de behandeling geleidelijk verlengen.

Het hangt af van de specifieke klacht. Het behandelprotocol geeft de exacte behandeltijd en frequentie weer. Als u nog vragen heeft, staan ​​wij tot uw beschikking.

Om de hygiëne te behouden, raden we in dergelijke gevallen een laserkopbeschermkap aan. Als je er geen in huis hebt, is een eenvoudige wegwerp transparante folie ook geschikt.

Dompel de laserkop niet onder in stromend water! Perfect voor reiniging met een desinfecterende doek.

Accessoires kunnen onder stromend water worden schoongemaakt, maar zorg er in ieder geval voor dat ze volledig droog zijn. De accessoires kunnen ook worden gereinigd met een desinfecterende doek.

Email: info@hetpijnplein.nl

Telefoon: 06- 2753 6008

Shopping Cart
Scroll to Top